Mini´s

Home
mighty Mini

Hier een verhaal over mijn therapeutisch bezig zijn. Sinds 1995 knutsel ik wat aan mini's.  De eerste die ik aanpakte was een innocenti uit 1975, alles ging goed totdat aan het eind van de restauratie duidelijk werd dat de carosserie niet orgineel was.  Jammer want nu krijg ik zeker mijn investering niet terug . Maar er staat wel een mooie giaro verde innocenti cooper export. (Deze is te koop)

De volgende was een stuk eenvoudiger, de penningmeester van de mini-club had hem gerestaureerd en wilde van deze pick up af. Ik wilde eigenlijk een blauwe maar ja mooi rood is niet lelijk. Het leuke van de pick up is dat hij jaren geleden door de lokale sloper is gebruikt als service wagen( toen was hij geel) daarvoor is hij 1 jaar door de gemeente Amsterdam gebruikt. Hier ligt een degelijk 1300 metro blok in met 72 pk.  In de garage ligt een 1330 metro turbo short blok met gesmede zuigers, die ik nog ga opbouwen, hier zoek ik nog een goeie bak voor.  Ook ligt er nog een inno blok.

Huidige klus is een austin cooper uit 1963, deze bouw ik zo orgineel mogelijk op met enkele cooper S dingetjes zoals (echte) dubbele tank en chromen dingetjes.

Innocent giaro verde oftewel appeltjes groen

 

Austin cooper uit 1963 zoals hij was

 

 

beelden spreken voor zich

 

hoezo mini?